Ko`pincha, ozish niyatida parhez tutayotgan ayollar shirinlikdan, jumladan shokoladdan o`zini tiyadi. Ammo, tinib-tinchimagan olimlar buning noto`g`ri ekanligini isbotlashdi,. Bu haqda “Adme.ru” xabariga asoslanib "Darakchi" ma'lumot bermoqda.
Ular o`zlarining mazkur qarorini shokoladning inson organizmiga foydali ekanligi bilan izohlashdi.
Birinchidan shokolad bizni aqlliroq qiladi. Mazkur masalaga bag`ishlangan tadqiqotda 23 yoshdan 98 yoshgacha bo`lgan 968 kishi ishtirok etgan. Tadqiqot natijasida ma`lum bo`lishicha, shokoladni ko`p iste`mol qilgan insonlarda ko`rish xotirasi, diqqat-e`tibor yaxshi rivojlangan. Bundan tashqari, shokoladni ko`p iste`mol qilganlarda miyaning qarish jarayoni sekinlashadi va bir qancha kasalliklar, xususan, aqli zaiflik rivojlanishining oldi olinadi.
Bizning aqliy qobiliyatimizga shokolad tarkibidagi “kakao flavanoidlari” deb nomlangan moddalar ta`sir ko`rsatadi. Mazkur moddalar qora shokolad tarkibida ko`p. Sutli va oq shokolad tarkibida esa ularning miqdori nisbatan kam.