Bu savol haqiqatan ham ko’pchilikni o’ylantiradi. Chindan ham yashil, barra ko’rinishidagi banan foydaliroqmi yoki yuzasi mayda qora nuqtalar bilan qoplanganimi? Bugun Gooper.uz sizga qaysi banan foydaliroq: yashilimi yoki qoraygani? mavzusida ma'lumot beradi.
Yaponiyalik olimlar fikricha, banandagi saraton hujayralariga qarshi kurashuvchi birikmalar hamda antioksidantlar meva yuzasi qora nuqtachalar bilan qoplanganida faol bo’ladi. Qora nuqtalar kimyogarlarga yaxshi ma’lum. Ular TNF birikmalar nomi bilan yuritilib, organizimdagi anomal o’zgarishlar bilan kurashadi.
Ilmiy kuzatuvlar hulosasiga ko’ra, banan qanchalik qoramtir tusda bo’lsa, foydasi shunchalik ko’p bo’ladi. Sap – sariq bananda esa qand miqdori yuqori. Uni quvatsizlik, surunkalik charchoq hamda ochiqanda istemol qilish ayni muddao.