24.02.2014, 16:52
  /  
Salatlar
MASALLIQLAR:
500 gr sabzi
1 choy qoshiq tuz
1 ta piyoz
100 ml o'simlik yog'i
qizil balgari poroshogi (eng: paprika; rus: paprika)
1 tish sarimsoq
1 choy qoshiq kashnich urug'i
1 choy qoshiq shakar
1 osh qoshiq uksus
1 osh qoshiq soya sousi
Tayorlanishi:
1. Тозаланган сабзини ўртасидан бўлиб, қирғичдан ўтказилади.
2. Yoki pichoqda to'g'rab olinadi
3. Tuz solib astalik bilan aralashtiramiz va salqin joyda 30-60 daqiqa qoldiramiz.
4. Sabzini suvi ajragach, yaxshilab mijig'lab aralashtiramiz va ajrab chiqqan suvini to'kib tashlaymiz.
5. Sabzi o'rtasiga qizil balgari poroshogi, sarimsoq va kashnich urug'ini solamiz
6. Qizdirilgan yog'da mayda to'g'ralgan piyozni qovurib olamiz.
7. Piyozini yog'dan ajratib olamiz
8. Qizib turgan yog'ni ziravorlar ustidan quyamiz va xammasini yaxshilab aralashtiramiz.z
9. Shakar, soya sousi va uksusni solib aralashtiramiz. Usti zich yopiladigan idishga solib kamida 5-6 soat sovutgichda qoldiramiz.
Yoqimli ishtaxa
Morokovcha sobiq Ittifoq davlatlarida koreyscha salat deb tanilgan bo'lsada, uni koreya oshxonasiga hech qanday aloqasi yo'q. \"Morkov\" so'zi rus tilida sabzini anglatadi, \"cha\" esa salatni bildiradi. Bu foydali va ishtahaochar salat sabzini ziravorlash usuli bilan tayyorlanadi.